#860202

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Δωρεά ενός μουσικού οργάνου προς την Ακαδημία μας από τις καστοριανές αδελφές Κυβέλη και Μαρίνα Πετκανά

Οι αδελφές Μαρίνα και Κυβέλη Πετκανά, με τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Ιωάννη Τσακιρίδη και το μουσικό όργανο που δώρισαν στο Μουσικό Τμήμα της.

      Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς "Θωμάς Μανδακάσης", ευχαριστεί εγκάρδια τις ευγενείς συμπολίτισσές μας καστοριανές Κυβέλη και Μαρίνα Πετκανά για την ευγενική τους χειρονομία να δωρίσουν στο Μουσικό Τμήμα της Ακαδημίας, ένα χάλκινο πνευστό μουσικό όργανο τύπου Τούμπας, οικογενειακό κειμήλιο αξίας, ώστε να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την δημιουργία Φιλαρμονικής Ορχήστρας στη πόλη και τον Δήμο της Καστοριάς. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Απριλίου και το όργανο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Ιωάννης Τσακιρίδης, ο οποίος και συνεχάρη θερμά τις δύο αδελφές και τους γονείς τους Γιώργο Πετκανά και Πάττη Μπόνος για αυτή τους της συνεισφορά. Η ευγενής αυτή κίνηση της Κυβέλης και της Μαρίνας Πετκανά, μας έδωσε μεγάλη και απρόσμενη χαρά καθώς δείχνει την ευαισθησία των νέων της πόλης μας για την στήριξη δομών και πρωτοβουλιών που δημιουργούν και καλλιεργούν τον πολιτισμό στην Καστοριά. Είναι δε σημαντικό να λεχθεί ότι η φιλομουσία στην οικογένεια Πετκανά προϋπήρχε αν αναλογιστεί κανείς ότι ο παππούς της Κυβέλης και της Μαρίνας, Απόστολος Πετκανάς, ως Δήμαρχος Καστοριάς την δεκ. του 1980, υπήρξε ο ιδρυτής της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Ευελπιστούμε το παράδειγμα αυτό να παρακινήσει και άλλους συμπολίτες μας, ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός μουσικών οργάνων για την δημιουργία μιας μεγάλης Φιλαρμονικής στον τόπο μας.

Εκ της Διοίκησης

Οι αδελφές Κυβέλη και Μαρίνα Πετκανά, με τους γονείς τους Γιώργο Πετκανά, Δημοτικό Σύμβουλο Καστοριάς και Πάττη Μπόνος μαζί με τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Ιωάννη Τσακιρίδη,
ο οποίος και κρατά το δωρισμένο μουσικό όργανο.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Ιωάννης Τσακιρίδης με το μουσικό όργανο της Τούμπας,
που δωρήθηκε από τις αδελφές Πετκανά


Το χάλκινο πνευστό μουσικό όργανο της Τούμπας


Φωτογράφιση: Πάνος Κλαζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου