#860202

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ι. Κ. Τσακιρίδης: Καλό Παράδεισο Επίσκοπε Καστορίας κ. κ. Σεραφείμ, Υπέρτιμε και Έξαρχε Άνω Μακεδονίας

Θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για τον χαμό του αγαπημένου σεβαστού μητροπολίτου μας μακαριστού Καστορίας κ. κ. Σεραφείμ, ο οποίος αδόκητα μας εγκατέλειψε εδώ στον κόσμο της ύλης, της ψευδαίσθησης και της δοκιμασίας.

Πέρσι τέτοιο καιρό γεμάτος χαρά, ενθουσιασμένος μας υποδέχτηκε στο Επισκοπείο, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του που η πόλη μας απέκτησε μετά από πολλά έτη ενεργή Δημοτική Φιλαρμονική, άρτι καταρτεισθήσα, που τόσο πολύ επιθυμούσε να δει. Μας κέρασε, ευχήθηκε και υποσχέθηκε να είναι δίπλα μας, όποτε τον χρειαστούμε εκφράζοντας την θετική του κρίση για το διδακτικό και καλλιτεχνικό επιτελούμενο έργο του δασκάλου και των μαθητών.

Ήταν απο τους ανθρώπους που επι σειρά ετών είχε παρακολουθήσει την μουσική μου διαδρομή όταν ακόμα είμουν μαθητής της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς το διάστημα 1996 ως 2003 αλλά και ως μέλος της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς και μαθητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που για αρκετά έτη έλαβα τα μαθήματά της. Ο μητροπολίτης μας αφουγκραζόμενος το όραμά μου για την Καστοριά και ιδιαίτερα την Φιλαρμονική του Δήμου μας, γνώριζε τις αγωνίες και τις δυσκολίες που πέρασα για να στεριώσει αυτό το οικοδόμημα και πόσοι κόποι και θυσίες έγιναν και για αυτό ήθελε με εγκαρδιότητα να γίνει ακόμα περισσότερο κοινωνός αυτής της προσπάθειας.

Θα του ευχηθώ Καλό Παράδεισο και εγώ ο ίδιος προσωπικά ως αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής αλλά και οι μουσικοί μου, προσδοκόντας η Καλή του Καρδιά, το Έργο του να επιβραβευθεί στον ουράνιο κόσμο από τον Θεό και του Αγίους που με τόσο ζήλο δοξολογούσε, προσφέροντας αρχές και αξίες στο χριστιανικό ορθόδοξο πλήρωμα των Καστοριέων που πάντα με αγαπή ως μια γλυκιά ανάμνηση θα τον θυμάται.

Ιωάννης Κωνσταντίνος Μ. Τσακιρίδης

Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς

Πρόεδρος της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης»

Επίσκεψη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καστοριάς στο Επισκοπείο 23.12.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου