#860202

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Χαράλαμπου Καραταγλίδη: Χαιρετισμός του Επιμελητηρίου Καστοριάς


       Καστοριά, Blackdiamond 30/03/2014
      του Χαράλαμπου Β. Καραταγλιδή, Προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς         
          e-mail: kastcham@otenet.gr  - site: www.kastoriachamber.gr


          * Χαιρετισμός αναγνωσθέν, στα εγκαίνια της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς             ''ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ'', που πραγματοποιήθηκαν στη Καστοριά, 30 Μαρτίου 2014, στον χώρο  του Black Diamond

   Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καστοριάς χαιρετίζω την αποψινή σας εκδήλωσης.
       Θέλω να εκφράσω την θερμή μου συμπαράσταση στην προσπάθεια σας σε σχέση με τους σκοπούς της ακαδη- μίας σας που είναι η  επιστημονική έρευνα, αξιοποίηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καστοριάς, αλλά και ευρύτερά της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 
      Η διοίκηση του  Επιμελητήριου Καστοριάς  με θέρμη υποστηρίζει και προωθεί  τις όποιες προσπάθειες έχουν ως σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και την ανάπτυξη των γραμμάτων και του πνεύματος. Η επιχειρηματικότητα την οποία και εκπροσωπούμε είναι άρρηκτο κομμάτι και εκφραστής του
επιπέδου της κοινωνίας μέσα στην οποία  δραστηριοποιείται. Το πολιτιστικό περιβάλλον ενός τόπου διαμορφώνεται από την πολιτιστική κληρονομιά και τη πνευματική δημιουργία στους τομείς των γραμμάτων και των τεχνών. Οι δύο αυτές αλληλοσυμπληρούμενες συνιστώσες επηρεάζουν καθοριστικά όλους τους τομείς και τις εκφράσεις της κοινωνικής πραγματικότητας, ανάμεσά τους και την πολιτική, την καθημερινή ζωή και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Ειδικότερα οι δύσκολες οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας αλλά και τοπικά καταστούν την προσπάθεια σας πολύ σημαντική.
     Η ανάδειξη όλων των όψεων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η εισαγωγή της στην καθημερινότητα του πολίτη, εκτός των προφανών συνεπειών στην ποιότητα ζωής στην πόλη, θα επιτρέψει και την καλλιέργεια μιας υγιούς σκεπτόμενης κοινωνίας.
      Ταυτόχρονα, η ακαδημία σας  μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, προωθώντας, στο βαθμό που της αναλογεί και σε συνδυασμό με μέτρα πολιτικής σε άλλα πεδία, ένα ήπιο μοντέλο ανάπτυξης.
         Για άλλη μια φορά καλή επιτυχία στο έργο σας και καλή ευόδωση στους σκοπούς της Ακαδημία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου